Specialisaties

Waxing, brazilian wax, microdermabrasie en IPL definitief ontharen

Waxing is hot!

Met Lycon precision waxing wordt haar vanaf 1 mm moeiteloos gewaxt zonder huidirritaties of roodheid en is nagenoeg pijnloos. Het maakt je huid super zacht en glad. Als je eenmaal met deze wax hebt kennis gemaakt, wil je nooit meer iets anders.


Vrouwen én mannen willen een altijd gladde en superzachte huid, zonder al het gedoe en de pijn van harsen. Dit kan nu met de nieuwe manier van ontharen, dat vanuit Down Under de wereld aan het veroveren is.

Beautysalon palestra stelt hoge eisen aan de kwaliteit en duurzaamheid van de behandelingen en producten en kiest voor het ontharen voor de crème de la crème onder de waxen:
Lycon Precision waxing

Waxen voor een volkomen gladde en perfecte huid

Lycon wax, op basis van natuurlijke ingrediënten, zorgt voor een superglad en langdurig resultaat. Haar vanaf 1 mm wordt moeiteloos gewaxt. De wax is verrijkt met aromatische oliën en maakt iedere behandeling tot een aangename ervaring. De huid is na het waxen super zacht zonder irritaties. De Lycon wax hecht alleen aan de haren en plakt niet aan de huid. Dit betekent aanzienlijk minder pijn en irritatie. Doordat de Lycon wax op lage temperatuur verwarmd word en gemakkelijk smeerbaar is, maakt dat het heel prettig en comfortabel aanvoelt. Door de heerlijke geuren van o.a. aardbeien en lavendel, de leuke kleurtjes en klinkende namen als So Yummie en So Berry is een waxbehandeling echt geen straf meer.

Hot wax behandeling

De behandeling start met het schoonmaken en ontsmetten van de huid om vuil, transpiratie, deodorant en cosmetica te verwijderen. Hierna wordt er een pre-waxingolie aangebracht. De olie zorgt ervoor dat de wax niet aan de huid trekt maar alleen aan de haartjes hecht, hierdoor wordt de behandeling als comfortabel en nagenoeg pijnloos ervaren. Dan volgt, tegen de haargroeirichting in, het aanbrengen van de wax die met een snelle beweging weer wordt verwijderd. Na de hotwax wordt de LYCOjet  wax als nabehandeling ingezet. Effectief voor het verwijderen van kort en hardnekkig haar. De haren blijven hierdoor nog langer weg. De poriën worden hierna gesloten en de huid gereinigd. Als laatste wordt er een tea-tree soothe of soothing cream aangebracht om de huid te hydrateren, te koelen, te verzachten en te verzorgen en wordt het gewaxte gebied behandeld met de Ingrown-X-it solution, dé oplossing tegen ingegroeide haartjes en irritaties.

De voordelen van waxen op een rijtje:

• geschikt voor haartjes vanaf 1 mm
• nagenoeg pijnloos
• zacht voor de huid
• geen huidirritatie of roodheid
• de wax wordt aangebracht op een lage temperatuur
• verrijkt met essentiële oliën
• heerlijke geuren zoals aardbei, vanille en lavendel
• maakt je huid zacht en glad

 

Als je eenmaal met deze wax kennis hebt gemaakt wil je nooit meer iets anders!

 

Hot in de salon! Brazilian wax

Brazilian wax

Het is al jaren immens populair en vanaf nu te boeken: de Brazilian wax bij Beautysalon Palestra.

Beauytsalon Palestra weet als geen ander hoe belangrijk het is om deze behandeling nauwkeurig uit te voeren. Omdat verschillende zones in dit gebied erg gevoelig kunnen zijn, is het heel belangrijk dat je als specialist weet wat je doet. Daarnaast is een goede voorbereiding essentieel. Vooraf spreken we samen de gehele behandeling door zodat je precies weet hoe, wat en waarom. Bij de full Brazilian (Hollywood wax) wordt al het haar van de schaam- en bilstreek verwijderd. Het waxen met de spateltechniek maakt deze behandeling een stuk eenvoudiger en confortabeler voor jou.

Wat kan ik zelf doen voor de behandeling?

- Scrub de huid twee weken voor je behandeling 2 à 3 keer per week, hierdoor heb je minder kans op ingegroeide haren na je waxbehandeling
- laat de haren niet te lang groeien, 0,5 cm is ideaal. Waxen is dan ook minder pijnlijk
- gebruik geen bodylotion o.i.d. op de dag van je waxbehandeling (gebruik ook geen deodorant als je ook je oksels laat waxen)
- neem indien nodig 30 minuten voor de behandeling een paracetamol

Hoe lang blijft het haar weg?

Meestal beginnen de eerste haartjes te groeien na tien tot veertien dagen. Deze haren zijn een stuk dunner en zachter. Groeiende haartjes kunnen wat jeuk veroorzaken. Dit kan voorkomen worden door de huid te exfoliëren met een scrub. Desgewenst kan er na drie à vier weken weer opnieuw worden gewaxt. Na 1 of 2 Brazilian waxbehandelingen is de behandeling beduidend minder pijnlijk. De haren zijn dan namelijk een stuk dunner, minder stug en talrijk.

Wat is het resultaat?

De behandeling bestaat uit het gebruik van twee soorten wax: de hotwax en de lycojet. Beide waxen worden aangebracht op een aangename temperatuur. De hotwax wordt als eerste aangebracht en verwijderd bijna al het ongewenste haar, hierna volgt de lycojet. Deze wax werkt als een soort pincet: het verwijdert alle stugge en korte haartjes, zelfs haartjes die je niet ziet komen mee. Super glad is het resultaat.

Hoe pijnlijk is het…?

Pijnloos is het zeker niet. Het blijft een feit dat haren uit de huid worden getrokken en dat voel je, maar iedereen ervaart dit anders. Verder is het afhankelijk van o.a. het volgende:
- is het de eerste keer, de haren zijn vaak dik en het is misschien toch spannend
- de hoeveelheid haar
- hoe vast de haar zit
- hoe moe of gestrest ben je, het zal minder pijnlijker aanvoelen wanneer je uitgerust en ontspannen bent.
- houd rekening met je cyclus: 1 week nadat je ongesteld bent geweest is ideaal.
- heb je een lage pijngrens, neem dan een paracetamol 30 minuten voor de behandeling


Gewaxt... en dan?

Na het waxen staan de haarzakjes open en is de huid soms wat rood. Hierdoor kunnen infecties of irritaties optreden. Houd je daarom aan het onderstaande om dit te minimaliseren.
- Ga niet zwemmen in zout of chloor water tot de huid hersteld is
- Neem geen heet bad of douche en ga niet naar de sauna tot de huidhersteld is
- Stel de huid niet bloot aan zon of zonnebank tot de huid hersteld is,
- Ga je toch de zon in gebruik altijd een goede spf
- Scrub de eerste week na je waxbehandeling de huid niet
- Niet scheren tussen twee waxbehandelingen door
- Verzorg de huid met een bodylotion


Last van ingegroeide haren?

- Begin met exfoliëren (scubben) een week na je waxbehandeling
- Gebruik 10 dagen twee keer per dag de Lycon-Ingrown X-it


Microdermabrasie

Huidverbeterende 3 in 1 behandeling
MicroSkinPolish… een 3 in 1 huidverbeterende behandeling


In het kort: openstellen, activeren, voeden en beschermen in 3 stappen.

Stap 1

Microdermabrasie De huid wordt egaler en stralender waardoor de structuur van de huid fijner wordt. De aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd.

Stap 2

Low Level Laser Therapie De afvoer van afvalstoffen en de opname en aanvoer van voedingsstoffen wordt hiermee verbeterd. Met als resultaat een verbetering (tot wel 70%) van de celfunctie. Tijdens deze stap wordt hyaluronzuur aangebracht op de huid.

Stap 3

Polishing Dit is de afsluitende fase. Het voedt en beschermt de huid door middel van een ampul met vitamine en een zonbeschermingsfactor. De behandeling werkt ontspannend en de huid tot rust komt.

Wat mag je verwachten:

- vermindering van rimpels en fijne lijntjes
- verfijning van de porieën
- verbetering van de stevigheid
- verbetering van de elasticiteit
- vermindering van acné littekens
- vermindering van pigmentvlekken
- een jeugdige, frisse uitstraling
- een heldere, egalere huidteint

Meer uitleg:

De MicroSkinPolish combineert drie klinisch bewezen technologieën die in een stap-voor-stap-behandeling zorgen voor spectaculaire resultaten op het gebied van huidverbetering en huidverzorging. De stappen beslaan 1] het openstellen van de huid, 2] het activeren van de huid en 3] het voeden en beschermen van de huid.

Microdermabrasie

Microdermabrasie is een techniek waarmee onregelmatigheden van de huid, rimpels, comedonen (mee-eters), littekens ontstaan door acne, vergrote poriën en ondiepe littekens minder zichtbaar gemaakt kunnen worden. Deze techniek zorgt er niet alleen voor dat de huid een super gladde structuur krijgt, maar stimuleert ook de bloedsomloop, de aanmaak van nieuwe gezonde cellen en reinigt de verstopte poriën grondig.

Bij microdermabrasie komen oude en dode huidcellen los doordat er steriele microkristallen op de huid worden gespoten en die via een vacuüm techniek direct in het systeem teruggezogen worden. De volkomen veilige behandeling maakt de huid schoon en stimuleert tegelijkertijd de aanmaak van collageen en elastine in de huid. Het regeneratievermogen van de huid zorgt voor nieuwe en jonge cellen waardoor de huid jonger en frisser oogt.

Na een microdermabrasie behandeling is de huid schoon is ontvankelijk voor actieve werkstoffen en klaar voor de 2e stap van de MicroSkinPolish behandeling.

LLLT/ Cold Laser in combinatie met hyaluronzuur Low Level Laser Technology (LLLT/ Cold Laser) is de toepassing om huidherstel te bevorderen. Door de lage intensiteit van het licht ontstaat er geen verwarmingseffect, het wordt daarom ook wel koud laser genoemd.

De cellen in het lichaam absorberen het licht en zetten ze om in energie die herstel en genezing bespoedigt. Het licht stimuleert de cellen om stoffen aan te maken die het vernieuwingsproces versnellen. Door het optimaal laten functioneren van de huidcellen zal de huid er frisser uit gaan zien.

Tijdens de LLLT behandeling wordt een actief serum met hyaluronzuur (lichaamseigen stof dat zeer grote hoeveelheden vocht aan zich kan binden) in de huid gesluisd. Naarmate we ouder worden daalt het hyaluronzuur gehalte in de huid waardoor de huid ouder en droger toont. Het hyaluronzuur zal het vochtgehalte in de huid reguleert en zorgt voor stevigheid en opvulling.

Polishing in combinatie met Polishing cream De afsluitende behandeling voedt en beschermt de huid. Met de massagekop met een roterend effect wordt de polishing cream in de huid gemasseerd. De polishing crème bevat o.a. vitaminen en anti-oxidanten en een zonbeschermingsfactor. De behandeling werkt ontspannend, de huid tot rust komt. Ook worden de bloedcirculatie en de lymfevaten gestimuleerd, waardoor afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.

Wanneer beter niet (Contra indicaties)

- Als je van plan bent om (op vakantie) lekker te gaan zonnen
- Bepaald medicijngebruik (bijvoorbeeld: isotretinoïne/ roaccutane < 1 jaar geleden, antidepressiva, antibiotica en penicilline)
- Na een Co2 laserbehandeling (de huid dient eerst volledig hersteld te zijn)
- Aanleg voor hypertrofie/ keloid vorming/ pigment vorming
- Actieve infectie (Impetigo, HPV, herpes simplex-koortslip, herpes zoster)
- Zwangerschap
- Vlak na een rimpelinspuiting
- Zonverbranding


IPL permanent ontharen 

IPL ontharen

Nooit meer scheren, epileren, harsen of waxen, geen stoppels en ingegroeide haartjes meer.

Hoe werkt het?

IPL is een ontharingsmethode die werkt door middel van een puls van licht. De puls wekt warmte op in de haarzakjes en vernietigt deze, waardoor er nooit meer een haartje terug kan groeien. Definitief ontharen is op elk lichaamsdeel eenvoudig en vrijwel pijnloos mogelijk. Het is bovendien snel. Zo is de gemiddelde behandeltijd voor het definitief ontharen van oksels of bikinilijn slechts vijf minuten.


Haargroei stadia

Om het haarzakje te kunnen bereiken is geleiding via het pigment in de haar nodig. In de stadia overgangsfase en rustfase (zie illustratie) is het haarzakje niet bereikt en kan deze weer een nieuwe haar aanmaken. Daarom zijn er meerdere behandelingen nodig.

In totaal moet je rekenen op ongeveer 8 behandelingen voor een haarreductie van 80 à 90%. Daarnaast adviseren wij 1 x per jaar een onderhoudsbehandeling, voor een optimaal en langdurig effect.

Voordelen van IPL ontharing:

- nooit meer scheren, harsen, epileren of waxen
- geen ingegroeide haartjes of stoppels
- een haarreductie van 80-90% na gemiddeld 8 behandelingen
- kwaliteit en optimale veiligheid
- vrijwel geheel pijnloos
- geen gebruik van plakkerige gel tijdens de behandeling
- sneller dan andere systemen (benen in 20 minuten in plaats van 1,5 uur)
- professioneel opgeleid
- de machine is in Nederland ontwikkeld en is veilig en effectief
- transparante voorlichting over de (on)mogelijkheden